A legjobb választás otthonra is – rozsdamentes edények

Hogyan tudunk segíteni az éttermeknek?
2018. március 14. szerda
SOS, füstöl a stancoló gép
2018. május 14. hétfő

A legjobb választás otthonra is – rozsdamentes edények

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen edényben készítjük el az ételünket. Most kifejezetten a rozsdamentes edényekről ejtünk néhány szót.

Főzzön kockázatok nélkül – NSF minősítés

A rozsdamentes edények semmiféle megbetegedést nem okoznak. Amennyiben vásárlásnál figyelünk az NSF minősítés meglétére, akkor megbizonyosodhatunk arról, hogy azon edényekből nem oldódnak ki az egészségre károsan ható anyagok.

Az NSF tanúsítás nem egy egyszeri esemény, hanem a gyártó létesítményeinek rendszeres helyszíni ellenőrzése és a termékek rendszeres újratesztelése során történik, hogy folyamatosan biztosítsák a legmagasabb minőséget. A National Sanitation Foundationegy non-profit közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági világszervezet. Az általunk forgalmazott edények, kivétel nélkül NSF minősítéssel rendelkeznek.

A talapzat

A talpazat esetében nem hagyható figyelmen kívül a hármas rétegezettség megléte, amely az egyenletes hőelosztásban vállal főszerepet. Ha az edény többrétegű könnyűfémből készült, ún. akku termikus aljjal rendelkezik, akkor ebben az esetben gyorsan felmelegszik, egyenletesen eloszlatja a hőt az edény felületén, és energiatakarékos is. Manapság fontos feltétel az is, hogy indukciós főzőlapon is használhatóak legyenek az edények. Ezekkel a tulajdonságokkal sajnos nem sok rozsdamentes edény rendelkezik.

 

Előnyök

Hosszú élettartamúak, nem karcolódnak, nem korrodálódnak, könnyen tisztíthatóak, és ismert egészségügyi kockázatuk sincs, nem lép reakcióba az ételeinkkel.

Az általunk forgalmazott termékeket nagykonyhai felhasználásra tervezték, amely során hosszan és több alkalommal vannak kitéve folyamatos igénybevételnek. Így ezek az edények a háztartásokban is tökéletesen megfelelnek, gyakorlatilag örök életre lehet velük tervezni.