A Szent Koronát is az ATInox gyártotta

Megbízható adózók lettünk
2018. június 1. péntek
Építsd be a főnököt a gumifalba – gokartozni voltunk
2018. június 18. hétfő

A Szent Koronát is az ATInox gyártotta

Rendben, igazából nyilván csak a másolatát.

Megkeresett minket a miskolci, történelmi jellegű Aranykorona Étterem, hogy el tudnánk-e készíteni a Szent Korona másolatát. Természetesen igent mondtunk.

Az étterem Mátyás király esküvőjének a korhű másolatát rendezte meg. Kiválasztottak egy szerencsés párt, akik “megházasodhattak” és részt vehettek ezen a fantasztikus eseményen, ahol minden csak róluk szólt és persze a Szent Koronáról. A fiatal pár alakította Mátyás királyt és Beatrixot, a vendégek pedig a násznépet. A lakomán műsorok és négy fogásos vacsora várta a jelen lévőket, ahol kézzel lakmározhattak.

 

A másolat elkészítését hosszas szakmai előkészítés előzte meg. Több szögből megvizsgáltuk az eredeti korona képeit, és ezek alapján megrajzoltuk a korona körvonalát, majd legyártottuk azt. Természetesen ez csak egy másolat, így nem aranyból, hanem rozsdamentes lemezből vágtuk ki.

Büszkék vagyunk az elkészült másolatra és örömmel tölt el minket az, hogy a jövőben több rendezvényen is használni fogják a koronát, öregbítve ezzel a cégünk hírnevét is.

A korona az étteremben megtalálható, különleges alkalmakra fényképek készítésére rendelkezésre áll.

 

Az esemény előtt Szendrei Mihály, az Aranykorona étterem vezetője készített egy rövid interjút az ügyvezetőnkkel.

Kapcsolat