H-Cs 7:00 - 15:00, P 7:00 - 12:00
3526 Miskolc, Huszár utca 2.
Miért van szükség a konyhai szellőző tisztítására?
1. válasz: Munkavédelmi szempontból
Az ételkészítés során, az élelmiszerek melegítésekor az egészségre káros anyagok jutnak a levegőbe. Különösen a sütő, grillező műveletek során keletkeznek olyan káros vegyületek, amelyek pára alakjában kerülnek az emberi szervezetbe, ahol rákkeltő és sejtleválasztó hatást okoznak. Az elszívóernyők által ezeket el tudjuk távolítani a légtérből, de a légtechnikai rendszerben ezek is lerakódnak a zsírral, olajjal együtt. Ha ott túlszaporodnak, kijuthatnak onnan és az veszélyes az emberre. Ha nem megfelelő az elszvóernyő szűrőjén zsír, olaj és pára leválasztás, az elszívó légcsatornák nagyon gyorsan el is zsírosodnak, ami jelentősen csökkenti az elszívás hatásfokát, így veszélyeztetve az ott dolgozókat.
2. válasz: Tűzvédelmi szempontból
A konyhai, technológiai zsíros elszívások a forró zsíros, olajos párának köszönhetően különösen tűzveszélyesek. Főleg akkor, ha a főzési-sütési technológiához nagyobb nyílt láng szükséges – pl. WOK-ban sütés. Amennyiben jelentősebb a lerakódás a rendszerben, ez fokozott veszélyt jelent. A légcsatorna hálózatnak köszönhetően a tűz terjedése nagyon gyors lehet.
3. válasz: Higiéniai szempontból
Különösen a látványkonyhák esetében, a konyhai szag-visszatorlódás, amit az elzsírosodott légcsatorna okozhat, jelentősen ronthatja a hely színvonalát. Az elszívóernyők után, a rossz légcsatorna illesztéseknél a zsírvisszafolyás komoly esztétikai problémát okozhat. Ha ennek a rendszeres eltávolítása elmarad, később a megkeményedett szennyeződést még nehezebb takarítani. Ebből NÉBIH ellenőrzés esetén is problémák lehetnek.

Ha ilyen jellegű problémája van, keressen bennünket az alábbi űrlap segítségével!

    Név*

    Email cím*

    Telefonszám

    Üzenet

    usermagnifiercrossmenu