Legújabb beruházásaink

SOS, füstöl a stancoló gép
2018. május 14. hétfő

Legújabb beruházásaink

Cégünk újabb pályázaton vett részt, ezúttal egy több, mint 17 millió forintos beruházáshoz sikerült 50%-os támogatást nyernünk!

A korábban, szintén pályázati támogatással megvásárolt Boschert stancoló gép projektünket fejlesztjük tovább. Ezúttal egy Boschert Easy-sharp szerszámköszörű gépet, valamint a tervezésekhez elengedhetetlen Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló szoftvert vásároljuk meg.

A Boschert Easy-sharp szerszámköszörű gép és a Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló CAD-CAM szoftver beszerzése számunkra egy újabb mérföldkő.

A szerszámköszörűvel – mely kifejezetten a stancoló gépek szerszámainak élezésére és javítására készült, de más szerszámok javítására is lehetőséget nyújt, a kivágó szerszámok kopása és esetleges kicsorbulása esetén azonnali segítséget nyújt a termelés számára, hogy néhány perces köszörülés után a szerszámot újra a gépbe tudjuk fogni. Ezzel napokat, heteket takaríthatunk meg azáltal, hogy nem kell más cégekhez, esetleg külföldre küldeni a javítandó kivágó elemeket. Az ezzel járó költségek és a kiesett gépidő vesztesége hatalmas.

A szoftverbeszerzés által a már most üzemelő stancoló gépünk kiszolgálása nagyságrendekkel magasabb szinten lesz lehetséges. Jelenleg a gép saját szoftvere által – mely nem kifejezetten PC-re írt program – készítjük a kivágási rajzokat. Ezzel meg lehet minden egyedi kiosztást rajzolni, de elég nehézkesen. Ha el akarjuk érni a fentebb leírt céljainkat, ettől sokkal termelékenyebb módszerekre van szükségünk. A Metalix rajzolóprogrammal sokkal hamarabb lehet a munka rajzot elkészíteni. Optimalizálni tudja az alkatrészek elhelyezését, csökkentve ezáltal a hulladék mennyiségét. Lehetőséget nyújt AutoCAD és egyéb professzionális tervező programok általi rajzok beemelésére és ezekből készíthetünk kivágási munka rajzot, megtakarítva ezzel rajzolói munkaórákat.

A folyamatos magas minőségű lemez alkatrészek, termékek gyártásához elengedhetetlen a gép is és a szoftver is.