Legújabb beruházásaink

SOS, füstöl a stancoló gép
2018. május 14. hétfő
Könnyű volt nyerni, senki más nem indult
2018. május 23. szerda

Legújabb beruházásaink

Cégünk újabb pályázaton vett részt, ezúttal egy több, mint 17 millió forintos beruházáshoz sikerült 50%-os támogatást nyernünk!

A korábban, szintén pályázati támogatással megvásárolt Boschert stancoló gép projektünket fejlesztjük tovább. Ezúttal egy Boschert Easy-sharp szerszámköszörű gépet, valamint a tervezésekhez elengedhetetlen Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló szoftvert vásároljuk meg.

A Boschert Easy-sharp szerszámköszörű gép és a Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló CAD-CAM szoftver beszerzése számunkra egy újabb mérföldkő.

A szerszámköszörűvel – mely kifejezetten a stancoló gépek szerszámainak élezésére és javítására készült, de más szerszámok javítására is lehetőséget nyújt, a kivágó szerszámok kopása és esetleges kicsorbulása esetén azonnali segítséget nyújt a termelés számára, hogy néhány perces köszörülés után a szerszámot újra a gépbe tudjuk fogni. Ezzel napokat, heteket takaríthatunk meg azáltal, hogy nem kell más cégekhez, esetleg külföldre küldeni a javítandó kivágó elemeket. Az ezzel járó költségek és a kiesett gépidő vesztesége hatalmas.

A szoftverbeszerzés által a már most üzemelő stancoló gépünk kiszolgálása nagyságrendekkel magasabb szinten lesz lehetséges. Jelenleg a gép saját szoftvere által – mely nem kifejezetten PC-re írt program – készítjük a kivágási rajzokat. Ezzel meg lehet minden egyedi kiosztást rajzolni, de elég nehézkesen. Ha el akarjuk érni a fentebb leírt céljainkat, ettől sokkal termelékenyebb módszerekre van szükségünk. A Metalix rajzolóprogrammal sokkal hamarabb lehet a munka rajzot elkészíteni. Optimalizálni tudja az alkatrészek elhelyezését, csökkentve ezáltal a hulladék mennyiségét. Lehetőséget nyújt AutoCAD és egyéb professzionális tervező programok általi rajzok beemelésére és ezekből készíthetünk kivágási munka rajzot, megtakarítva ezzel rajzolói munkaórákat.

A folyamatos magas minőségű lemez alkatrészek, termékek gyártásához elengedhetetlen a gép is és a szoftver is.

Kapcsolat