Ventilátorok

Nagyon fontos a megfelelő ventilátor kiválasztása!

Ehhez nyújtunk Önnek segítséget!

A nagykonyhai elszívó rendszerek speciális igényeket támasztanak a ventilátorok és azok motorjai iránt.

Legfontosabb, hogy az elszívott levegő nem tiszta, hanem nedves, zsíros, olajos. Ez a legfőbb szempont, amit figyelembe kell venni a tervezéskor. Bármilyen és bármennyi szűrőt építünk is a rendszerbe, mindig lesz olyan szennyeződés, ami eljut a ventilátorig. Emiatt érdemes vagy öntisztuló vagy tisztítható ventilátort választani. Ideális megoldás pedig az, ha kifejezetten nagykonyhai elszívásra tervezett szerkezetet vásárolunk.
Másik szempont, hogy az áramló levegő hőmérséklete felhasználástól és a ventilátor elhelyezésétől függően akár 80 Celsius fok is lehet. Ezt a terhelést egy átlagos motor nem bírja.

Cégünk két beszállító termékeit ajánlja. Forgalmazzuk a teljes termékpalettát, de itt most csak a leggyakrabban alkalmazott megoldásokat részletezzük.

1. Ideális választás az RPS típusú nagykonyhai elszívásra tervezett ventilátor. (Importőr: Teknopoint Hungary Kft). Szinte ugyanez egy másik beszállító, az Air Trade Centre Hungary Kft kínálatában a KCF kóddal van. Többféle teljesítményben és átmérőben gyártják őket. Szigetelt házzal, tisztítható ventilátorlapáttal és a nedvesség felfogására alkalmas tepsivel rendelkezik. További tájékoztatást az adatlapon talál.

2. Mennyezeti kivezetés esetén megfelelő választás a tetőventilátor. – vízszintes vagy függőleges kifúvással.

3. Oldalfali kivezetés és szerelés esetén a centrifugál ventilátorokat javasoljuk. A legjobb ár-érték arányt ezek a típusok adják. Hosszabb csővezeték esetén is biztosítják a megfelelő légmennyiség elszívását. Ebben a kivitelben két gyártó termékeit ajánljuk: az egyik a már fent említett Teknopoint Hungary Kft, amelyik az IC tipust forgalmazza, a másik az Air Trade Centre Hungary Kft. Az ő terméke az MB sorozat.

MB
MB centrifugál ventilátor
IC
IC centrifugál ventilátor

4. Az ernyőbe építhető elszívó motor akkor lehet megoldás ha nincs lehetőség külső ventilátor elhelyezésére. Hátránya, hogy a motorzaj közvetlenül a konyhában keletkezik. Továbbá a hőterhelés ebben az esetben jóval magasabb, hiszen a forró gőz közvetlenül a ventilátorba érkezik. Eben az esetben is két beszállító termékeit tudjuk ajánlani. Ők a Air Trade Centre Hungary Kft, és a Fikesz Bt.

 
DA
DA tip. centrifugál ventilátor
 

5. Utolsó megoldás, melyet mi NEM AJÁNLUNK, mégis közkedvelt az az axiális csőventilátor. Ennek az árfekvése a legjobb, viszont kevésbé bírja hőt és a szennyezett levegőtől hamarabb tönkremehet és tisztítani sem lehet. Ebben az esetben is két gyártó termékeit ajánljuk: a Teknopoint Hungary Kft, amelyik az AXC tipust forgalmazza, a másik az Air Trade Centre Hungary Kft, amelyik BCA néven kínálja termékét.

AXC
AXC csőventilátor
BCA
BCA csőventilátor

Szabályozás

Javasolt, hogy a ventilátor teljesítmény takarékos kihasználása érdekében építsünk be fordulatszám szabályzót. Ez amellett, hogy kevesebb áramfelhasználást tesz lehetővé a zajterhelést is csökkenti azokban az időszakokban, amikor nincs szükség rá, hogy teljes fordulatszámon üzemeljen az elszívómotor. Létezik fokozatmentes vagy több fokozatú kivitelben. Egyfázisú és három fázisú ventilátorokhoz egyaránt találunk megfelelő típust. Ennek kiválasztásában mi is segítünk Önnek.

Elérhetőségek

Árajánlatot, vagy megrendelést a Kapcsolat oldalon, vagy az alábbi űrlap kitöltésével kérhet!

Kapcsolat